Op donderdag 28 september 2023 (10.00 – 12.30 uur) organiseert het NCP NLQF een gratis voorlichtingsbijeenkomst over het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF. Deze bijeenkomst is voor alle partijen die in Nederland private kwalificaties aanbieden zoals particuliere opleiders, branches, sectoren, werkgevers, examenbureaus en contractafdelingen van roc’s of hogescholen.
Programma voorlichtingsbijeenkomst
- Kennismaking/toelichting: NLQF door Tijs Pijls van het NCP NLQF
- Parc Spelderholt heeft in 2023 validiteit behaald en schaalde gelijk een eerste kwalificatie op NLQF niveau 1 in. Wat komt er kijken bij inschaling in NLQF en wat levert het op?
- Presentatie over de NLQF-procedures: door Esther Murre en Naomi Waijers van het NCP NLQF
- Ruimte voor vragen
- Locatie: Bilderberg Grand Hotel Wientjes, Stationsweg 7 in Zwolle.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier waarna een ontvangstbewijs wordt verstuurt. Zijn er vragen of suggesties voor tijdens de bijeenkomst? Dan kunnen deze verzonden worden (uiterlijk voor 25 september 2023) naar info@ncpnlqf.nl o.v.v. ‘Vragen voorlichting 28 september 2023’.
Voordelen voor NRTO-keurmerkhouders
NRTO-leden die met NLQF aan de slag willen, kunnen op basis van het NRTO-keurmerk in aanmerking komen voor een aangepaste validiteitstoets, zodat zij sneller en goedkoper diploma’s of certificaten kunnen inschalen. Het voordeel van NLQF is dat vergelijking met andere – ook reguliere – opleidingen in binnen- en buitenland mogelijk wordt. Meer dan 60 opleiders werken al met NLQF-niveaus en er zijn al 220 kwalificaties ingeschaald! Bekijk het NLQF-register
NLQF voor leven lang ontwikkelen
Het Nationaal Coördinatiepunt NLQF (NCP-NLQF) is als onafhankelijke organisatie verantwoordelijk voor het invoeren en stimuleren van NLQF. De belangrijkste taken van het NCP-NLQF zijn het inschalen van private kwalificaties, onderhouden van het NLQF-register van ingeschaalde kwalificaties, de voorlichting over NLQF en monitoring van NLQF.
Het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF geeft duidelijkheid en zekerheid over het niveau van kwalificaties. Opleiders kunnen het niveau van hun kwalificaties dus vastleggen. Werkgevers kunnen zo de juiste mensen aannemen en de juiste scholing aanbieden aan werknemers. Werknemers kunnen aantonen wat zij waard zijn. Op deze manier levert het NLQF een bijdrage aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers en een leven lang ontwikkelen. En: NLQF is ook gekoppeld aan verschillende subsidieregelingen voor scholing en ontwikkeling.
Ben jij als NRTO-lid ook bezig met NLQF en wil jij je ervaringen delen? Of wil jij hiermee beginnen en heb je vragen? Neem dan contact op met beleidsmedewerker Maarten Heinemann via maartenheinemann@nrto.nl